|   |
 
Hickorygolf är inte för alla men har man ett genuint intresse av golf så är det absolut något man måste prova på. Känner man inte någon som håller på kan man alltid åka till Landskrona GK, där finns utrustning att hyra.

Om någon tror att det skulle kunna vara skadligt för sitt "normala" golfspel så kan jag bestämt avfärda detta och i stället hävdar jag motsatsen.

Den största påverkan hickorygolf hade på mitt spel var att jag blev "tvungen" att köpa bladklubbor då jag ansåg att mina spelförbättrade klubbor saknade känsla och var fula.


Mitt förslag till att "rädda" golfen och göra den roligare är mycket enkel.

Max antal klubbor är 14 st men om man spelar med
12 så får man 1 slag extra, om man spelar med
10 klubbor 2 slag extra o.s.v.
8 klubbor 3 slag
6 klubbor 4 slag
4 klubbor 5 slag
2 klubbor 6 slag.

Detta hade gjort att många hade valt spelat med max 8 klubbor viket hade gjort att många fler bar sina bagar, spelet skulle gå fortare och jag är övertygad om att resultaten skulle bli bättre.

Visst är det så att man skulle få slå fler halva slag eller korta ner klubban, något som de flesta lär sig på någon dag.

Harry Vardon vann British Open med bara 8 klubbor och jag tror att han ändå hade 2 drivers i bagen vid detta tillfälle.


Om man nu inte vill totalförbjuda avståndsmätare så bör det i alla fall ge 2 slags plikt.
HickoryGolfer.se är en privat hemsida gjord med oklart syfte, ett minimum av kunskap och i bästa fall varierande ambitionsnivå.

Själv har jag spelat hickorygolf ett par år och blivit biten på allvar. Jag har fått ett stort intresse av att renovera och samla på hickoryklubbor och vill på denna hemsida sprida min nyvunna kunskap.

Resultatet är ju inte det viktigaste när man spelar hickorygolf, nedan är dock några hyggliga ronder.

IPristagarna vid Landskrona Hickory Challenge 2012. Segraren Jonas Fack flankeras av tvåan Paul Gertsson th. och trean Niclas Anderek.

Bilden ifrån Landskrona Hickory Challange 2012 där jag kom 2:a på 82 brutto och 74 netto (par 74).Bilden från Lichtenstein Memorial på Torekov GK 2012, en 4:e plats efter 81 slag brutto från normal gul tee. Årets bästa tävlingsrunda trots att jag började med tre dubblar på de första tre hålen.
Mail: paul@hickorygolfer.se

 
 
Min utrustning & annat
 
Tom Stewart
George Nicoll
Samlarklubbor
Golfbollar
Golfbagar
Golfböcker