|   |
 
 
 
 
George Nicoll
  Tom Stewart Samlarklubbor 
 
George Nicoll
I listan nedan presenteras mina George Nicoll klubbor, det går i ordning efter loftet för att sedan avsluta med putters.

George Nicoll var den första brittiska klubbtillverkaren som började tillverka olika serier av klubbor, kända namn var Indicator,Viking, Recorder, Precision, Cracker Jack m.m. Nicoll tog till sig strömningar och ideér från tillverkarna USA men kom också med många egna uppfinningar.


George Nicoll Precision set
Av George Nicolls alla set är nog Precision det mest eftertraktade. (Det tillverkas faktiskt moderna kopior av just denna modellen) Det är ett lättspelat set som känns "modernt" och ger en lite högre bollbana och Niblicken är stor, har bounce och bra loft, vad kan man önska sig mer.

Mina klubbor är stämplade med Wizzard Noshok, jag missänker att de eventuellt haft stålskaft från början eller kunde väljas till om så kunden ville. Från boken om George Nicoll och hans klubbor får man bara reda på att Wizzard var en undergrupp till de olika modellerna. Precision-klubborna designades redan ca.1920.
Klubba Stämpel Loft Vikt Längd
2-Iron Precision 25° C5 39"
4-Iron Precision 30° C8 38,5"
Mashie Precision 38° C7 37,75"
Spade Mashie Precision 41° C7 37"
Mashie Niblick Precision 47° C8 37"
Niblick Precision 55° D6 36,75"
 
 
 
 
 
 

Beskrivning

Loft

Längd

Svingvikt

Stämpel

Gem Putter "    
Övrig information